تبیان، دستیار زندگی
ن ماه 1382 مستندسازان ، در نشست خبری «سلاح ما، دوربین ماست» سعید ابوطالب، مستندساز آزاد شده‌ی كشورمان، هدف اصلی نیروهای آمریكایی را از دستگیری مستندسازان ایرانی، ایجاد رعب و وحشت در میان خبرنگاران برای جلوگیری از جریان آزاد ا...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مستندسازان در نشست خبری


«سلاح ما، دوربین ماست»

سعید ابوطالب، مستندساز آزاد شده‌ی كشورمان، هدف اصلی نیروهای آمریكایی را از دستگیری مستندسازان ایرانی، ایجاد رعب و وحشت در میان خبرنگاران برای جلوگیری از جریان آزاد اطلاع رسانی عنوان كرد.

به گزارش ایسنا،سعید ابوطالب و سهیل كریمی روز چهارشنبه گذشته در یك نشست مطبوعاتی با حضور خبرنگاران ایرانی و خارجی به سوالات آنان پاسخ دادند.

سعید ابوطالب، در این نشست گفت: آمریكایی‌ها می‌خواستند با دستگیری ما مسیر مستندسازی و گزارشگری را برای خبرنگاران دشوار سازند.

وی افزود: آن‌ها از جریان اطلاع‌رسانی ایرانی‌ها ناخرسند بودند و می‌خواستند كاری كنندكه دیگر خبرنگاری فكر تهیه گزارش و خبر از وقایع عراق نكند.

سعید ابوطالب گفت: آنها می‌خواستند خبرنگاران وقایعی را ثبت كنند كه در جهت منافع آنهاست.

ابوطالب تصریح كرد: اما خبرنگاران هیچ گاه عقب نمی‌نشینند و كار خود را می‌كنند چون سلاح ما دوربین ماست و ما در مقابل بشریت متعهد هستیم.

وی افزود: یكی از نظامیان آمریكایی به ما می‌گفت: از اینكه شما را اذیت می‌كنیم ناراحت نیستید و من در جواب می‌گفتم كه مهم نیست مگر به شما (‌نظامیان) سخت نمی‌گذرد؟ آنها می‌گفتند: چرا ولی ما نظامی هستیم و من در جواب گفتم: ماهم فیلمساز هستیم.

ابوطالب با اشاره به راش‌هایی كه از زندگی مردم عراق تهیه كرده‌اند، گفت: در این راش‌ها نشان داده می‌شود كه همه‌ی مردم عراق از اشغال كشورشان توسط آمریكائی‌ها، ناراحت هستند.

ابوطالب در پاسخ به سوال خبرنگاری كه در این باره سوال كرد گفت: ما مستند سازیم و حرفی كه می‌زنیم باید سندیت داشته باشد تمامی فیلم‌های انتقادات مردم عراق از آمریكائی‌ها موجود است و روزی به نمایش درمی‌آید.

وی افزود: هنگام آزادی به ما گفتند آن افسری كه دستور بازداشت شما را داده است اشتباه كرده و ببخشید!

سهیل كریمی دیگر مستندساز نیز در این جلسه گفت: نظامیان آمریكایی، در آنجا می‌خواستند به ما بفهمانند كه در ایران دموكراسی و حقوق بشر وجود ندارد و من به آنها می‌گفتم آیا اینكه شما ما را شكنجه می‌كنید نقض حقوق بشر نیست و آنها جوابی برای ارائه نداشتند.

وی افزود: آمریكایی‌ها می‌گفتند كشور ما، مهد دموكراسی است و آن را به كشورهای دیگرصادر می‌كند!! ولی ما در آنجا نه از دموكراسی چیزی دیدم و نه خبری از حقوق بشر بود.

كریمی تصریح كرد: به تائید خود آمریكائی‌ها، جرم ما تنها این بود كه ما خبرنگاران ایرانی مسلمان هستیم.

وی در ادامه گفت: آنها اعتراف كردند كه با دستگیری ما، چهره‌ای سیاه ‌تر از گذشته در ذهن جانیان از آمریكا نقش خواهد بست.

آنها بعداً به ما گفتند كه ما اشتباه كردیم و شما به دلایل واهی در اینجا هستید و خود ما هم نمی‌دانیم.

كریمی در پاسخ به سوال درباره شایعاتی درباره این دو مستندساز گفت: در عراق، منافقین به دروغ شهادت داده بودند كه ما برای خرابكاری به عراق آمده‌ایم كه البته قاضی دادگاه این موضوع را نپذیرفته بود، منافقین درباره دیگر ایرانی‌ها نیز چنین عملكردی دارند.